De aanvraag van een website

Je vraagt aan een webdesigner of hij een website voor jou in elkaar kan zetten. Deze stuurt je dan meestal een offerte. Aan de offerte kun je al veel aflezen. Ten eerste moet jij jezelf afvragen of deze er wel professioneel uitziet. Daarnaast is het belangrijk dat alle onderdelen omtrent een website maken in de offerte zijn opgenomen. Doe je dit niet, dan kom je later misschien voor onvoorziene kosten te staan. Vraag ook naar een schatting van hoeveel elk deel van de website gaat kosten, niet één totaalbedrag. Anders geef je webdesigners de kans veel extra kosten te rekenen voor iets waar jij geen inzicht in hebt. Een uurtarief is hier net hetgeen wat je wilt horen. Een zeer belangrijk punt is dat je goed moet opletten of de domeinnaam wel op jouw naam staat. Er zijn weleens webdesigners die de domeinnaam met opzet op hun eigen naam zetten.

Onderzoek naar de webdesigner

Ga op onderzoek uit naar het werk van de webdesigner. Lees recensies van andere klanten van deze webdesigner. Kijk ook welke competenties hij/zij nog meer heeft. Zorg dat je een webdesigner zoekt die alle competenties van een website maken onder de knie heeft. Anders heb je dadelijk dat de achterkant van een website wel goed is, maar de voorkant van een website juist niet. Dit moet je niet hebben. Alles moet in een goede lijn met elkaar samen lopen. Zorg er hierbij ook voor dat je zeker weet of de nieuwste technieken worden gebruikt. Je moet namelijk niet hebben dat een webdesigner oude technieken gebruikt. Hierdoor kan het zijn dat je website al niet meer optimaal werkt, ook al is de website nieuw. Een ander nadeel bij een verouderde techniek is dat jouw website minder goed terecht kan komen in de zoekresultaten.

Ten slotte zegt communicatie heel veel. Als je een webdesigner gecontacteerd hebt kun je al snel merken of je er mee in zee moet gaan of niet. Als hij telkens nalaat om op tijd te reageren zal dit later tijdens het proces waarschijnlijk ook zo zijn. Dit is niet handig, want mocht er dan een probleem voorkomen, dan is vrij irritant als het contact niet goed verloopt. 

Wij staan voor

Hoogwaardige content Eerlijke & professionele mening 16 jaar SEO ervaring

Contactformulier