Voordelen ERP-Systeem

Zoals al eerdergenoemd is, wordt alles geautomatiseerd en is er een database waar iedere werknemer alle informatie terug kan vinden. Dit zorgt ervoor dat je veel effectiever en efficiënter te werk kan gaan. Dit bespaart veel tijd, waardoor er weer meer tijd is voor andere werkzaamheden. Daarnaast is het ook makkelijker om alle gegevens te beveiligen. Deze zitten namelijk in een database, waardoor je niet voor verschillende databases telkens een beveiliging moet activeren. Ten slotte zorgt het er ook voor dat iedere werknemer op dezelfde manier te werk gaat, namelijk met het ERP-systeem. Hier zorg je er dus al voor dat er geen problemen ontstaan doordat sommige werknemers anders te werk gaan.

Nadelen ERP-systeem

Een ERP-systeem heeft niet alleen maar voordelen, maar ook een aantal nadelen. Je wordt namelijk als bedrijf afhankelijk van één systeem, dit kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Een nadeel is, dat als er iets moet veranderen binnen het bedrijf, dat het systeem ineens niet meer zo geschikt blijkt als eerst.

Implementatie

De implementatie van een ERP-systeem kun je een nadeel of een investering noemen. Het gaat ten eerste veel tijd kosten om ineens een ERP-systeem in je bedrijf te implementeren. Iedereen binnen het bedrijf moet met het nieuwe systeem leren werken en dit zal hier en daar bijsturing nodig hebben, wat simpelweg best veel tijd kost. Een nieuw ERP-systeem heeft natuurlijk grote invloed op het bedrijf, omdat de bedrijfsvoering verandert. Het is dus slim om vooraf goed in te spelen op de komende veranderingen, zodat dit zo min mogelijk tijd en moeite kost. Een ander belangrijk punt is dat je het beste een schatting kan maken of de invoering van een ERP-systeem het wel waard is. Zijn de tijd en kosten van implementatie het in de toekomst waard? Als dit zo is dan kun je een ERP-systeem toepassen.

Wij staan voor

Hoogwaardige content Eerlijke & professionele mening 16 jaar SEO ervaring

Contactformulier