Blijf up to date

Blijf op de hoogte van alle veranderingen in de online en offline wereld betreffende jouw sector. Update je software naar nieuwere versies en verwijder oude bestanden zoals plugins die geen waarde meer bieden. Wanneer je dit niet doet is de kans groter dat jouw website uiteindelijk crasht. Ook zorgen updates voor betere veiligheid en ben je hiermee dus beter beschermd tegen hackers.

Check je site regelmatig

Update de info op je website regelmatig, denk hierbij aan contactinformatie, nieuwe leden van je team maar ook aan de informatie die jij biedt in bijvoorbeeld artikelen en blogs. Niks is zo vervelend als het vinden van verkeerde informatie
Ook kan het voorkomen dat er ergens iets is fout gegaan met je website. Het is dan verstandig deze regelmatig te checken om foutjes op te kunnen lossen waarvan je anders het bestaan niet zou hebben geweten.

Gebruik een veilig wachtwoord

Zorg regelmatig voor een nieuw wachtwoord voor je domein. Gebruik jij regelmatig hetzelfde wachtwoord of verander jij je wachtwoorden nooit? Dan is de kans om gehackt te worden groter en dat wil je natuurlijk niet. Kies daarom regelmatig een nieuw wachtwoord voor een betere veiligheid van je website.

Maak back-ups van je website

Het is altijd mogelijk dat er iets misgaat met je website, ook als je er zelf aan werkt en per ongeluk iets doet wat eigenlijk niet de bedoeling is. Wanneer jij back-ups maakt van je website voorkom je dat je content of informatie kwijt raakt en je al dat harde werk opnieuw zult moeten doen. 

Verwijder oude plugins en themas

Plugins vertragen de laadsnelheid van je website. Heb je nog oude plugins die je niet meer gebruikt? Verwijder deze dan. Vraag jezelf af of de functionaliteit van de plugin de extra laadtijd waard is. Hetzelfde geldt voor thema’s. 

Zorg dat je website snel laadt

We worden steeds ongeduldiger en waar we vroeger nog 10 seconden wilden wachten tot een website was geladen zullen veel bezoekers tegenwoordig de website al na 3 seconden verlaten. Een snelle website is dus cruciaal. Daarbij is de laadsnelheid van je website ook van belang voor je SEO positie. Google gebruikt dit namelijk als een rankingsfactor en jij zult hoger scoren wanneer je een snelle website hebt.

Optimaliseer je database

Heb je een oudere website? Dan is het verstandig regelmatig je database te checken. Vaak stapelen de bestanden die je niet meer nodig hebt zich hier op; denk aan plugins, themas, oude spamreacties etc. Deze bestanden zijn vaak nutteloos en vertragen je website. Genoeg reden om deze zo snel mogelijk te verwijderen dus.

Houd bij wie je bezoekers zijn

Je website is nooit af. De (online) wereld blijft veranderen en daarom is het belangrijk dat jij in de gaten houdt wie jouw bezoekers nou eigenlijk zijn. Houd bij waar je bezoekers vandaan komen en welke pagina’s populair zijn. Op die manier weet je precies wat je toe kunt voegen of juist moet verwijderen om jouw website nog aantrekkelijker te maken. 

Houd je site zoekmachine vriendelijk

Het is natuurlijk van belang dat jouw bezoekers je wel kunnen vinden. SEO is daarom erg belangrijk. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat jij zo hoog mogelijk eindigt op de resultatenpagina. Ook dit wordt regelmatig aangepast en geoptimaliseerd. Je zult daarom regelmatig je website aan moeten passen om hoog te blijven scoren bij de zoekmachines.

Wij staan voor

Hoogwaardige content Eerlijke & professionele mening 16 jaar SEO ervaring

Contactformulier