Hoger in de zoekresultaten?

Ten eerste is het belangrijk dat een website wordt voorzien van genoeg content. Dat niet alleen, de content moet ook kwalitatief goed zijn en vooral niet gedupliceerd. Duplicatie content is een no-go en wordt ook door Google opgemerkt. Duplicatie content kan dus het gevolg hebben dat je juist lager in de zoekresultaten te recht komt. 

Google hecht ook waarde aan de snelheid van een website. Als deze erg laag is kan er een penalty worden gegeven waardoor je automatisch veel lager in de zoekresultaten voorkomt. Ook is het beter voor de klantbeleving. Klanten blijven op een snelwerkende website vaker terugkomen en ook langer hangen. Zorg ook dat je website goed werkt op mobiele apparaten.

Zoekwoorden

Wat ook erg belangrijk is om op pagina 1 te komen van Google is het goed gebruik maken van zoekwoorden. Je wilt gevonden worden aan de hand van een bepaald zoekwoord of woorden. Je moet dan op je eigen website inspelen met deze zoekwoorden. Gebruik deze vaak genoeg, maar ook weer niet zo vaak dat het spam wordt. Dit heeft Google door en dan werkt het juist averechts. Verwerk ook zoekwoorden in de kopjes van de website. Google hecht waarde aan titels en kopjes. Dus gebruik woorden waarop je gevonden wilt worden in je kopjes en titels. 

Afbeeldingen op je website kunnen ook zorgen voor een betere vindbaarheid. Door je afbeeldingen ten eerste te verkleinen, krijgt je website een snellere laadtijd. Geef je afbeeldingen ook een naam met een zoekwoord erin. Met deze 2 stappen kun je door afbeeldingen al hoger in de zoekresultaten komen.

Linkbuilding

Ten slotte heb je nog linkbuilding. Linkbuilding wil eigenlijk zeggen dat je links vanuit andere websites naar jouw website krijgt. Google ziet dit als iets positiefs en als je meerdere links krijgt van verschillende websites kom je hoger in de zoekresultaten te recht met als doel op pagina 1 van Google. Links met hogere kwaliteit krijgen natuurlijk ook meer waarde van Google. Het beste is om follow links te krijgen. Dus links die Google kan volgen, maar een aantal no-follow links is ook niet erg. Dit maakt het geloofwaardiger.

Dan heb je nog een aantal zaken die je dichtbij pagina 1 in de buurt brengen:

  • Zorg dat je website een vriendelijke sitemap heeft
  • Goede websitenavigatie

Wij staan voor

Hoogwaardige content Eerlijke & professionele mening 16 jaar SEO ervaring

Contactformulier