Web developers

Web developers zijn de programmeurs van de website. Zij gebruiken scripting om websites te bouwen en verschillende functies hieraan toe te kennen. Scripts zijn verschillende codes die duidelijk maken welke handelingen de server uit moet voeren. Deze codes worden geschreven in een tekstverwerker die vervolgens ervoor zorgt dat de code in de browser uitgewerkt wordt. Er bestaan verschillende programmeertalen en niet iedere developer gebruikt dezelfde. De meest bekende talen zijn CSS, HTML, PHPen JavaScript. Ook kennen we twee soorten developers, de front end, ofwel client-side, developers en de back end, ofwel server-side, developers.

Front end developer

Een front end developer is met vele verschillende aspecten van een website bezig. Zo zorgen zij er onder andere voor dat de HTML op een responsive manier functioneert en dat de browsers voorzien zijn van de laatste moderne trucjes. Hierdoor wordt jouw website niet alleen bereikbaar via laptop of desktop, maar kunnen potentiële klanten ook je website bezoeken via een tablet of smartphone. Er wordt ook voor gezorgd dat je website goed vindbaar is in de zoekmachines. Een goede vindbaarheid wordt namelijk niet alleen in de teksten bewerkstelligd, ook het design en hoe soepel de website verloopt heeft invloed op de plaatsing binnen Google.

Een front end developer ontwerpt de juiste huisstijl voor je website. Daarnaast houdt een developer zich bezig met de navigatie van de website zodat bezoekers snel en gemakkelijk op de pagina's komen waar ze moeten zijn. Bij het creëren van de website moet er natuurlijk ook rekening gehouden worden met de snelheid van de website en de gebruiksvriendelijkheid. Hierdoor kun je de website als sterke basis gebruiken voor de opvolgende marketingacties die je wilt uitvoeren.


Back end developer

Een back end developer is logischerwijs verantwoordelijk voor de back end van de website, de achterkant van de website die niet zichtbaar is voor de bezoeker. Deze achterkant bestaat uit verschillende processen en datastromen die als één geheel moeten werken. Waar een front end developer zich bezig houdt met alles wat de bezoeker kan zien en doen, daar houdt de back end developer zich bezig met de informatie die verwerkt en opgeslagen moet worden. Denk hierbij aan het aanmaken van een profiel, of het plaatsen van een bestelling. De front end en back end van de website werken nauw met elkaar samen. De back end zorgt er immers voor dat de front end goed werkt.

Wij staan voor

Hoogwaardige content Eerlijke & professionele mening 16 jaar SEO ervaring

Contactformulier