Waar moet ik op letten?

Wil jij een website maken of laten maken? Of wil je misschien een professioneel e-mailadres met een eigen domeinnaam? Dan heb je een hostingpakket nodig. Wat voor pakket je echter nodig hebt is afhankelijk van je website. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden;

  • Hoeveel ruimte heb je nodig?
  • Hoe groot is je website? Hoeveel pagina's heeft je website? Hoeveel blogs heb je geplaatst en hoe groot zijn de afbeeldingen die je gebruikt?
  • Hoeveel verkeer naar jouw website verwacht je te krijgen?
  • Verwacht je direct veel verkeer naar jouw website? Dan kan het erg druk worden op de server als hierop meerdere websites worden gehost. Als de server het verkeer niet aankan kan jou website trager worden.
  • Moet je website altijd beschikbaar zijn?
  • Als de server niet beschikbaar is, is ook je website niet meer beschikbaar. Controleer daarom altijd de uptime van de server. Dit is de periode waarin de server naar behoren functioneert. 
  • Hoe wil jij contact hebben met de webhost wanneer er iets mis is?
  • Misschien niet echt van belang voor je website, maar wellicht wel voor jou. Goed contact is immers erg belangrijk om ervoor te zorgen dat alles duidelijk is en gebeurt zoals jij dat wilt. 
  • Hoe vaak wil je een back-up laten maken?
  • Mocht er iets mis gaan met jouw website, heb je altijd nog een back-up om alle informatie en content terug te halen. Dit kun je handmatig en automatisch doen maar kun je ook overlaten aan je hosting provider.

Welke soorten hosting zijn er?

Zoals eerder gezegd bestaan er verschillende hostingpakketten en welk pakket voor jouw website geschikt is hangt af van verschillende factoren. Om je een beetje op weg te helpen vertellen we jehieronder meer over de belangrijkste vormen van hosting.

Shared hosting

Letterlijk; gedeelde hosting, en dat is precies wat het is. Je deelt namelijk de capaciteit van de server met andere mensen en daarom staan er verschillende websites op één server. Het kan voorkomen dat jouw website trager wordt als er te veel of te grote websites op de server staan. Technisch onderhoud, beheer en beveiliging van deze server liggen bij de hosting provider en hoef jij je niet druk om te maken.

Dedicated hosting

Bij deze vorm van hosting krijg je daadwerkelijk een eigen server (computer). Hierbij moet je je wel houden aan enkele restricties zoals de datalimiet en de hardeschijfruimte. Ook het beheer en onderhoud van de server zijn in dat geval jouw eigen verantwoordelijkheid. Bovendien is de beveiliging volledig aan jou. Het voordeel is wel dat jij de volledige capaciteit van de server kunt gebruiken voor je website

Managed hosting

Managed hosting lijkt een beetje op dedicated hosting. Je huurt hierbij je eigen server (of een gedeelte hiervan) maar deze is niet volledig van jou. Het beheer en onderhoud van de server geef je echter uit handen. 

Reseller hosting

Als je zelf webhost wilt worden dan is reseller hosting iets voor jou. Bij deze vorm van hosting kun jij namelijk zelf hostingdiensten beheren en doorverkopen. Ook de technische support is aan jou. Het voordeel is dat jij hoge schijfruimte en bandbreedte naar eigen inzicht kunt verdelen over de website die jij wilt plaatsen op de server. 

Wij staan voor

Hoogwaardige content Eerlijke & professionele mening 16 jaar SEO ervaring

Contactformulier