Waarom een logo?

Een logo laten maken is belangrijk, maar waarom? Zoals hierboven ook al genoemd is, is een logo een marketingmiddel voor je bedrijf. Mensen herkennen uw bedrijf meestal als eerst door een logo en met een logo kun je inspelen op de gevoelens van een bepaalde doelgroep. In deze wereld zijn er ook veel verschillende talen. Als u een internationaal bedrijf heeft, moet u ook in kunnen spelen op bijvoorbeeld Spanjaarden en Fransen. Met een pakkend logo kunt u ook deze mensen aanspreken met uw bedrijf. Daarnaast wordt er vaker gezegd dat de eerste indruk veel bepaalt. Een logo is meestal de eerste indruk van een bedrijf, vandaar dat het ook zo belangrijk is om een logo te maken. 

Tegenwoordig zijn er veel bedrijven en is er dus ook veel concurrentie op te markt. U biedt misschien wel hetzelfde product aan als 30 andere bedrijven. Dan wilt u er graag tussenuit springen en indruk maken op uw potentiële klanten. U raad het al, met een goed logo kunt u zich onderscheiden van de concurrentie in uw branche. Mocht uw bedrijf producten verkopen dan kunt u ook een logo op uw producten plaatsen, waardoor klanten zien welk product van u is en welke niet. 

Enkele zaken waar u op moet letten bij het maken van een logo zijn:
    • Zorg bij het maken van een logo dat u geen plagiaat pleegt.
    • Maak gebruik van de kleuren die uw bedrijf vertegenwoordigen.
    • Gebruik geen onlinebeelden, dit kan voor copyright problemen zorgen.
    • Houd er rekening mee dat u uw logo niet zomaar kunt veranderen, omdat dit verwarring kan veroorzaken bij uw klanten. Zorg dus dat u een logo laat maken dat uw bedrijf zeker een aantal jaar vertegenwoordigt.

Kosten logo maken

Bij het maken van een logo is niet alleen het ontwerpen belangrijk maar ook enkele andere aspecten moeten overwogen worden voordat een logo echt tot stand komt. Zo moet er eerst onderzoek gedaan worden. Welke kleur wordt er gekozen? Welke letters gebruiken we? Hoe groot wordt het logo? Dit zijn allemaal vragen die gesteld moeten worden bij het maken van een logo. Dit gebeurt in enkele stappen door middel van brainstormen tot een concept en uiteindelijk een definitief logo.

De kosten van een logo maken kunnen flink uiteenlopen. Het ene bedrijf vraagt namelijk meer dan een ander bedrijf. Voor een redelijk kwalitatieve logodesigner moet u rekening houden met kosten tussen de €75,- en €100,- per uur. Hier zijn zij dan tussen de 8 en 28 uur mee bezig. Andere bedrijven bieden een ander stappenplan aan met meerdere designers waardoor de kosten flink kunnen verschillen. Het is dus aan uzelf om te bepalen hoe goed u uw logo wilt hebben en hoeveel u wilt uitgeven om een logo te laten maken.

Wij staan voor

Hoogwaardige content Eerlijke & professionele mening 16 jaar SEO ervaring

Contactformulier