Wat is HTTPS?

HTTPS is een afkorting van HyperText Transfer Protocol Secur. Dit zorgt ervoor dat je veilig over het internet kan surfen, vooral bij het versturen van gegevens. Door HTTPS worden deze gegevens beveiligd, zodat niemand anders erbij kan komen. Het is dus van groot belang om altijd je website te beveiligen met HTTPS als je gegevens verstuurt naar klanten, bedrijven enzovoort. Een goed voorbeeld hiervan is een webshop. Hier komen bankzaken en gegevens van klanten bij kijken. Deze mogen nooit uitlekken. 

Hoe gebruik ik HTTPS?

Om gebruik te kunnen maken van HTTPS heb je eerst een SSL-certificaat nodig. Deze kun je aanvragen bij meerdere verschillende SSL-providers. SSL is een afkorting van Secure Sockets Layer. Dit zorgt voor een soort beveiliging tussen een server en een browser. Hierdoor worden gegevens versleuteld en beveiligd. Als er een SSL-certificaat geïnstalleerd wordt, kant er een HTTPS-verbinding tot stand komen. Je kunt aan een website zien dat ze gebruik maken van HTTPS als er https:// in de URL staat. Daarnaast kunt u een HTTPS herkennen aan een slotje dat naast de URL wordt weergeven.

Voordelen HTTPS

Er zijn een aantal voordelen die komen kijken bij een HTTPS-verbinding. Ten eerste beschik je dan over een veilige website waar gegevens in veilige handen zijn. Klanten en bezoekers van je website hechten hier waarde aan, aangezien zij niet bang hoeven te zijn dat persoonlijke gegevens gelekt worden. Daarnaast hecht buiten bezoekers ook Google waarde aan beveiligde websites. Websites die beveiligd zijn met een HTTPS-verbinding komen hoger in de zoekresultaten terecht dan onbeveiligde websites. 

Wij staan voor

Hoogwaardige content Eerlijke & professionele mening 16 jaar SEO ervaring

Contactformulier