Kleine aanpassingen

Wanneer jij je website gaat aanpassen kun je ervoor kiezen slechts simpele veranderingen toe te passen. Misschien wil jij alleen het uiterlijk van je website opfrissen. Dit kun je al doen door een nieuw lettertype te kiezen. Verander de kleuren of de kleurenschema's of kies voor een andere layout. Door de homepagina aan te passen geeft jouw website meteen een andere indruk. 

Wil je niet alleen het uiterlijk van je website een opfrisbeurt geven maar ook inhoudelijk wat aanpassingen maken, dan kun je denken aan het verbeteren van teksten, het vernieuwen van foto's en afbeeldingen of het verbeteren van de navigatie. Oude bestanden kun je vervangen of helemaal verwijderen. Het is dan ook belangrijk regelmatig je website te checken. Blijf up-to-date in zowel de online als offline wereld zodat jij precies weet wat relevant is voor je website. Door je website goed te onderhouden zorg jij dat deze altijd optimaal werkt.

Grote aanpassingen

Als het goed is gebruik je de data die je verzamelt om je website continu te optimaliseren en maak je dus steeds kleine aanpassingen. Je houdt je website daarmee up-to-date. Als dit niet het geval is, of als je oude website gewoon echt niet werkt, kan een volledige redesign een verstandige keuze zijn. Dit is niet snel nodig maar soms toch echt onvermijdelijk. Wil je meer weten over wat je wel en niet moet doen tijdens een volledige redesign? Lees dan verder onder “website redesign; hoe pak je dit aan?”.

Werkt jouw website alleen nog maar voor een desktop? Dan is het hoog tijd enkele aanpassingen aan te brengen. Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen namelijk hun mobiele devices. We willen ten allen tijden online kunnen zijn, en dat betekent dus ook onderweg. Wil jij weten hoe je ervoor kunt zorgen dat je website op alle apparaten toegankelijk is? Kijk dan eens naar “responsive website”.

Natuurlijk is het met al deze aanpassingen wel belangrijk dat jouw website snel blijft werken. Naarmate je website ouder wordt stapelen steeds meer bestanden zich op. Denk aan plugins en thema's die je niet meer gebruikt en artikelen die niet meer relevant zijn. Ook kan het toevoegen van steeds meer visuele aspecten zoals extra afbeeldingen en video's ervoor zorgen dat je website een steeds langere laadtijd krijgt. Door je website regelmatig op te schonen en geen te grote bestanden te plaatsen zorg jij ervoor dat je website snel blijft. Voor extra tips over het sneller maken van je website kijk je onder “website sneller laten maken”. 
 

Wij staan voor

Hoogwaardige content Eerlijke & professionele mening 16 jaar SEO ervaring

Contactformulier