Functionaliteit website

Iedere website is uniek en beschikt over verschillende functies en mogelijkheden. Welke functies en mogelijkheden dit zijn, hebben grote invloed op de duur van het maken van een website. Een standaard website is uiteraard een stuk sneller klaar dan een website met speciale functionaliteiten. Ook het maken van een webshop op een website kost meer tijd. Voorbeelden van functies en mogelijkheden die de duur van het opzetten van de website bepalen zijn:

  • Verschillende talen
  • Integratie van social media
  • Nieuwsbrieven
  • Agendabeheer
  • Video’s 
  • Contactformulieren

De content van de website

Een van de belangrijkste factoren van invloed op de duur van het maken van een website is de content, de foto’s en de tekst. Hierin zijn webbureaus afhankelijk van de marketing afdeling of de klant zelf. Zonder inhoud kan er namelijk geen website gemaakt worden. In sommige gevallen moeten teksten nog volledig geschreven worden. De content bepaalt dus voor een groot deel hoe lang het duurt voordat de website in de lucht kan. 

Grootte van de website

Uiteraard kun je ervan uit gaan dat het maken van een website die groter is (uit een groter aantal pagina’s bestaat) langer duurt dan een website met een klein aantal pagina’s. Een website die uit één pagina bestaat neemt minder tijd in beslag dan een website met 10 of meer pagina’s. Over het algemeen zijn er drie typen websites. Allereerst een standaard website. Deze bestaat uit 1 tot 7 pagina’s. Verder bestaan er middelgrote websites, welke bestaan uit 7 tot 20 pagina’s en grote maatwerk websites.

Voorbereiding is alles
Het meest belangrijke onderdeel van het maken van een website wordt door veel ondernemers over het hoofd gezien: de voorbereiding. Wanneer je niet vooraf voor jezelf duidelijk voor ogen hebt wat het doel en de doelgroep is, wordt het een uitdaging om een goede website te maken. Onder voorbereiding valt alles wat er op de website moet komen. Bekijk andere websites om erachter te komen welke stijl je aanspreekt en bepaal voor jezelf welke producten en prijzen er op de website moeten komen. Wanneer je zelf de nodige voorbereiding treft, zal de duur van het opzetten van de website sterk afnemen. 

Wij staan voor

Hoogwaardige content Eerlijke & professionele mening 16 jaar SEO ervaring

Contactformulier