Bekijk de referenties

Heb je nog nooit eerder met een websitebouwer samengewerkt? Verzamel informatie en maak een inschatting van de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de websitebouwer. Om op een snelle manier een beeld te krijgen van de websitebouwer kan je gebruik maken van referenties. Vaak beschikt een websitebouwer over een portfolio met verschillende referenties van klanten. Via de referenties kun je de websites van deze klanten bezoeken. Zien de websites er goed uit en werken ze bovendien ook goed? Dan kan de websitebouwer een mogelijke kanshebber worden. 

Bekijk de mogelijkheden

Voordat je afspraken maakt met een websitebouwer moet je er zeker van zijn dat deze websitebouwer uiteindelijk ook kan uitvoeren waar jij naar op zoek bent. Niet alle websitebouwers zijn namelijk in hetgeen gespecialiseerd waar jij mogelijk naar op zoek bent. Ga te allen tijde na of de websitebouwer kennis heeft van de volgende zaken:

  • In staat zijn om de website aan te passen op alle mogelijke schermgroottes.
  • In staat zijn om een goede vindbaarheid van de website te verzorgen
  • In staat zijn om aanvullende social media te verzorgen
  • In staat zijn om de juiste beveiliging te bieden
  • In staat zijn om zich aan te passen via een CMS (Content Management System)

Om erachter te komen of de websitebouwer kennis heeft van al deze zaken kun je dit vragen tijdens je kennismakingsgesprek, maar je kunt ook zelf op zoek gaan. Bekijk de websites van anderen die een website hebben laten maken bij deze websitebouwer en concludeer voor jezelf of het voldoet aan je eisen.

Bekijk de prijzen

Aangezien iedere websitebouwer een ander model gebruikt om de prijzen te bepalen, is het wel zo belangrijk om hiernaar te informeren. Zo kan de ene websitebouwer ervoor kiezen om je een eenmalig bedrag te laten betalen voor de website en jaarlijks voor de hosting en de domeinnaam en kan de andere websitebouwer ervoor kiezen om je alles apart te laten betalen. Uiteindelijk is alles mogelijk en kun je je hier het beste in verdiepen om onaangename verrassingen te voorkomen. 

Kies een websitebouwer die bij jou past

Er bestaan talloze bedrijven die websites bouwen, grote en kleine. Wanneer je zelf een groot bedrijf hebt, kun je ook het beste kiezen voor een grote websitebouwer om je website te maken. Zij zijn namelijk gewend om met grote bedrijven samen te werken en hebben dan ook de meeste kennis van jou wensen en behoeften. Wanneer je echter een eenmanszaak hebt, kun je het beste kiezen voor een zelfstandige websitebouwer of een kleine websitebouwer. Waarschijnlijk zal de prijs dan ook beter aansluiten bij je budget.  

Houd de toekomst in gedachten 

Bij het kiezen van een websitebouwer moet je niet alleen naar het heden kijken, maar ook naar de toekomst. Wie zal de website gaan onderhouden? En wie zal de aanpassingen verzorgen? Bovendien is het belangrijk om te kijken of toekomstige aanpassingen en onderhoud in de prijs zijn inbegrepen of dat hier extra kosten aan verbonden zijn. Ook niet geheel onbelangrijk is om uit te zoeken of je achteraf nog altijd van websitebouwer kunt veranderen. Je moet zelf de eigenaar zijn van de websitebestanden en de domeinnaam. Dit betekent dat wanneer je niet meer tevreden bent over de websitebouwer, je altijd moet kunnen veranderen. 

Wij staan voor

Hoogwaardige content Eerlijke & professionele mening 16 jaar SEO ervaring

Contactformulier